Loft over huslejestigninger vedtaget af Folketinget

Læs hvordan du skal forholde dig til den nye lov om et loft over huslejestigninger på 4 procent årligt, samt hvad Boligflow gør for at hjælpe dig.

OBS: Vi opdaterer løbende denne artikel i takt med at vi får mere viden om den nye lovgivning og sørger på den måde for at vi altid er opdateret med den aktuelle lovgivning.

Få et overblik over den nye lovgivning her

Den nye lov træder i kraft d. 30. september 2022 og omfatter at private udlejere, som anvender nettoprisindeksering, de kommende to år ikke må lade huslejen stige mere end som udgangspunkt 4 procent.

Loftet omfatter alle stigninger der tager udgangspunkt i nettoprisindexet for 2022 og 2023, derfor også de stigninger der allerede er blevet foretaget i løbet af 2022.

Der er dog indført en undtagelsesbestemmelse, nemlig at det vil være muligt for udlejere at hæve lejen over 4 procent, hvis udlejer kan dokumentere højere driftsudgifter ift. året før, og huslejestigningen på 4 procent ikke kan dække dette. Stigningen kan dog aldrig komme til at overstige reguleringen efter nettoprisindekset.

Hvad skal du gøre?

Vi har gjort det nemt for dig, for vi har allerede indsat et loft på alle boliglejemål der er oprettet i Boligflow.

Dette loft er indsat på ejendomsniveau. Derfor kan det også slå det fra på ejendomsniveau, i tilfælde af at en af dine ejendomme er underlagt undtagelsesbestemmelsen. Hvis du er det, kan du læse hvordan du gør her.

For at synliggøre at vi har indsat loftet, har vi skrevet det under indstillinger for regulering, både når du redigere en eksisterende lejekontrakt, og når du opretter en ny.

Det er selvfølgelig muligt at indsætte en max grænse på mindre end 4 procent hvis du ønsker det.

Hvis du vælger "Ja" til at opsætte grænser, bliver det muligt at indtaste en max procent i feltet, men systemet spærrer for at du kan indtaste noget højere end 4 procent.

Hvordan skal jeg håndtere tidligere stigninger i 2022?

Vi er fortsat i gang med at undersøge, hvordan nedsættelsen til 4 procent på allerede gennemførte reguleringer i 2022 skal håndteres. Vi sørger for at informere så snart at vi ved mere.

Sammenfatning

Vi håber at vores tiltag vil spare dig i tid og energi, og give dig en tryghed og forvisning om at du overholder loven.

Hvis du har spørgsmål eller der er andet vi kan hjælpe med, må du endelig ikke holde dig tilbage fra at kontakte os på support@boligflow.dk eller 70 60 20 03.

Vil du høre mere om Boligflow?