Forbedringer til erhverv

I er allerede glade for vores understøttelse af erhverv i Boligflow, men nu bliver i endnu mere glade. Det er nemlig på baggrund af jeres feedback at vi har lavet forbedringer til erhverv i Boligflow. Læs om alt dette, og meget mere, i blogindlægget her

Forbedringer til erhverv

Erhverv er ikke bare erhverv. Måske har du et selskab som lejer sig ind på et almindeligt boliglejemål. Eller måske udlejer du dit erhvervslejemål til en privatperson. For bedre at understøtte alle grene af erhverv og dets overlap med boligudlejning har vi lavet nogle forskellige forbedringer til systemet som du kan læse mere om herunder.


Vælg lejertype ved oprettelse af en lejekontrakt

For nemmere at holde typen af lejere adskilt er det nu muligt for dig at vælge, når du er i færd med at oprette en lejekontrakt, om lejeren er et selskab eller en privatperson.

Vælger du privatperson bliver du bedt om at indtaste alle de almindelige oplysninger, herunder evt CPR nummer.

Vælger du derimod selskab, kan du indtaste selskabets CVR nummer, hvorefter vi henter data om selskabet automatisk.

Screenshot 2022-06-21 at 14.09.46.png

Læs mere om hvor du vælger lejertypen i lejekontrakten her.


Se lejemålstypen under Stamdata

Funktioner er kun behjælpelige hvis de er synliggjort i systemet. Derfor har vi gjort det mere synligt om et lejemål er erhverv, en lejlighed, ejerlejlighed eller andet. Derudover kan du også se om dit erhvervslejemål rent faktisk er udlejet til erhverv eller ej.

Dette ses inde på lejemål under rubrikkerne "Stamdata" og "Drift".

Få en guide til hvor du ser dette her.


Se og rediger selskabs CVR nummer

Kom du til at indtaste et forkert CVR nummer under oprettelsen af en lejer, eller han selskabet fået nyt CVR nummer, så kan du nu se og redigere dette. Dettes gøres under lejerens oplysninger.

Læs hvordan du gør dette her.


Øvrig leje som erhverv

Nu er alle lejemål der oprettes under øvrig leje som udgangspunkt et erhvervslejemål. Det betyder at du nu kan pålægge moms på garager og udleje til erhverv. Det er selvfølgelig også muligt at udleje garagen til en privatperson og alligevel pålægge moms på det.

Vi håber at denne nye funktion vil gøre det endnu nemmere for dig at håndtere dine øvrige lejemål i Boligflow.

Krav om minimums restbeløb ved udsendelse af ophævelser

Hvornår må man egentlig udsende en ophævelse?


I LL § 93 står der at et lejeforhold kan ophæves pga. misligholdelse fra lejers side. Dette gælder også betaling af pengepligtig ydelser, herunder leje, a/c, påkravsgebyr m.m., dog skal misligholdelsen være væsentlig før at forholdet kan ophæves.


Jo mere væsentlig, jo bedre er chancen for at ophævelsen er gyldig i fogeden. Derfor har vi indført et krav om at restbeløbet på en opkrævning skal overstige påkravsgebyret før vi sender en ophævelse. På den måde slipper du for at betale porto uden frygt for om sagen holder i fogeden.


I Boligflow, under den pågældende opkrævning vil du se fælgende tekst hvis vi ikke sender ophævelse:

"Ingen af nedenstående handlinger vil blive gennemført, fordi restbeløbet ikke er højt nok. En ophævelse af lejeforhold er kun gyldig såfremt at misligholdelsen er væsentlig."


For at læse mere om baggrunden for denne beslutning kan du se lejelovens §93 her, samt en forklaring på dette her.

Opret eksisterende lejekontrakter nemmere og hurtigere

Funktionen "eksisterende lejekontrakt" bruges som oftes ved overgangen til Boligflow som administrationssystem. Derfor har vi gjort dette endnu nemmere og hurtigere, så der ikke er noget der kan stå i vejen og forsinke din oprettelse.


Har du fx ikke en digital udgave af en lejekontrakt? Så frygt ej, du kan bare vælge "Ja" ud for "Har du kun en fysisk kopi" og så er du videre i din oprettelse. Det er muligt at tilføje en kommentar, fx om hvor lejekontrakten ligger placeret, og derudover kan du altid uploade lejekontrakten senere hvis det bliver muligt.


Du kan læse mere om denne nye funktion her.

Bankoplysninger i Boligflow

Boligflows primære betalingsmetode er Betalingsservice. Derfor opfordrer vi altid vores kunder til at oprette en betalingsserviceaftale, som de derefter kan tilknytte deres virksomhed i Boligflow.

Men selvom du bruger Betalingsservice, er det vigtigt at du har skrevet dine bankoplysninger ind. Dette skal vi bl.a. bruge hvis du laver flytteopgørelse eller forbrugsregnskab i Boligflow, og der skal tilbagebetales penge til nogen der er fraflyttet og/eller ikke er oprettet hos Betalingsservice.


For at sikre at dette ikke bliver glemt har vi nu gjort det obligatorisk at indtaste dine bankoplysninger i Boligflow. Derfor bliver du bedt om at indtaste disse oplysninger ved din oprettelse på Boligflow, eller hvis du har en virksomhed der allerede er i drift, hvor disse oplysninger ikke er blevet indtastet.

Screenshot 2022-06-23 at 10.54.48.png
Som vist på billedet herover er du også muligt at indtaste IBAN nr. og SWIFT/BIC nr. så disse oplysninger også kommer med på opkrævninger der sendes ud fra systemet.

Vil du høre mere om Boligflow?