Den nye lejelov 2022

Den nye lejelov træder i kraft pr. 1. juli 2022, men hvad skal du egentlig være opmærksom på i den forbindelse? Det kan du læse mere om i dette blogindlæg.

Hvad indebærer den nye lejelov for dig som udlejer? 

Går du også og tænker på om der er noget du skal være opmærksom på i forbindelse med den nye lejelov? Hvad med den nye lejekontrakt? Og ændringer i påkrav, ophævelser og reguleringer? Bare rolig, Boligflow har styr på det hele for dig.

Den nye lejelov gælder alle lejekontrakter – også dem indgået før 1. juli 2022

Hovedformålet med den nye lejelov, er at sammenskrive den gældende lejelov og boligreguleringsloven for at gøre reguleringen af lejeboliger mere gennemskuelig. Dette vil dog medføre praktisk arbejde for aktørerne i lejeboligbranchen i og med deres materiale skal opdateres således der henvises til de korrekte paragrafer.


Ny A10 lejekontrakt

Som mange af jer ved, træder A10 lejekontrakten i kraft pr. 1. juli 2022, og vi sørger selvfølgelig for at denne nye lejekontrakt bliver opdateret i Boligflow så i kan tage den i brug. Den nye lejekontrakt typeformular A10 erstatter standardlejekontrakten, typeformular A9.

Vi er dog blevet opmærksomme på at denne nye lejekontrakt med stor sandsynlighed bliver forsinket og altså ikke er klar til 1. juli.

Men frygt ej! Det er der også taget højde for. Der vil nemlig være en overgangsperiode hvor det er ok at gøre brug af både A9 og A10 lejekontrakten. Så indtil A10 lejekontrakten er ude, fortsætter du bare med at bruge Boligflows A9 lejekontrakt som hidtil.

Ligeså snart den nye A10 lejekontrakt er tilgængelig, vil vi i Boligflow erstatte den gamle A9 lejekontrakt.


Ændringer i påkrav, ophævelser og reguleringer

I forbindelse med den nye lejelov kommer der også ændringer til påkrav, ophævelser og reguleringer, men det behøver du heller ikke bekymre dig om. Vi sørger nemlig for at opdatere det hele i Boligflow, så påkrav og ophævelser følger den nye lejelov for 2022.Alt i alt er der altså ikke noget du skal foretage dig. Du kan bare slappe af og bruge tiden på noget sjovere mens Boligflow klarer resten.

Vil du høre mere om Boligflow?