Første Produktopdatering Maj 2022

Læs om alle de nye funktioner, der er lanceret i Boligflow, samt opdateringer og forbedringer til eksisterende features. Dette blogindlæg bliver opdateret med links til vores FAQ i løbet af de næste par dage.

Reguleringer

Bruger du også andre typer af regulering end blot NPI? Så kan du glæde dig over disse nye opdateringer, som indebefatter flere reguleringsmuligheder på både bolig- og erhvervslejemål


De nye reguleringsmuligheder

De nye reguleringsmuligheder indefatter:

  • Trappeleje, som kan vælges på erhvervslejekontrakter og garager, samt på boliglejemål, ved eksisterende lejekontrakter oprettet før 1. juli 2015.

  • Regulering med fast sats, som kan vælges på erhvervslejekontrakter og garager, samt på boliglejemål, ved eksisterende lejekontrakter oprettet før 1. juli 2015.

  • Mulighed for minimum og maximum grænse, på NPI reguleringer, på alle typer lejekontrakter

Herunder er et link til guides for hver af de nye reguleringsmuligheder:

Historik over reguleringer

I Boligflow gemmer vi altid al historik, og det gælder selvfølgelig også for reguleringer. Nu har vi dog gjort det endnu mere synligt for dig. Du kan finde historikken over de reguleringer der er foretaget, på et specifikt lejemål ved at gå ind på det, gå til fanen "Økonomi" og se nederst på siden i kolonnen "Reguleringer".

Her kan du se både tidligere og fremtidige reguleringer, samt downloade og/eller sende varslingsskrivelsen.

Du kan læse mere om denne funktion i vores FAQ her

Reguleringer.png

Forbedringer til udsendelse af varslingsskrivelse, samt mail til udlejer

For at hjælpe dig, som udlejer, mest muligt, har vi ændret på den mail vi udsender angående regulering. Mailen indeholder nu mere information, som skal gøre det lettere for dig at danne et overblik over hvilke lejemål der reguleres hvornår og med hvor meget.

Samtidig er det nu muligt at vælge om der skal udsendes varslingsskrivelse på specifikke lejemål, i stedet for at vælge det til og fra på alle.

Du kan læse mere om denne funktion i vores FAQ her


Forbedringer til regulering af depositum og forudbetalt leje

Det er forskelligt om der reguleres depositum og forudbetalt leje, ikke bare fra virksomhed til virksomhed, men også fra lejemål til lejemål. Derfor er det nu muligt for dig at vælge om der skal reguleres depositum og/eller forudbetalt leje på lejekontraktsniveau. Dette kan vælges under "Avanceret" -> "Redigering af lejekontrakt" -> "Regulering".

Du kan læse mere om denne funktion i vores FAQ her


Andre forbedringer til reguleringer

Nu er det muligt at vælge et start år, for første regulering, når du opretter en ny lejekontrakt, samtidig med at det er muligt at vælge hvilke specifikke bidrag der skal reguleres.

Find alle vores guides i reguleringer i vores FAQ her

Overførsel af restbeløb

Vi ønsker at alle funktioner i Boligflow skal være lette at forstå og bruge, både for udlejere, bogholdere, revisorer og alle der imellem. Derfor har vi fjernet og erstattet funktionen "udligninger" med funktionen "overførsel af restbeløb". Denne nye funktion giver mulighed for endnu mere automatisering, og letter bogføring på dine opkrævninger.


Automatisk overførsel af restbeløb

Hvis en lejer har betalt for meget eller for lidt på en opkrævning, har det indtil nu været muligt at gå ind og manuelt vælge at overføre beløbet til næste måneds opkrævning gennem "udligninger". Dette er stadig muligt, på samme måde som før, funktionen hedder blot "Overførsel af restbeløb".

Få en guide til denne funktion i vores FAQ her

Overfør restbeløb.png

Men nu er det også muligt automatisk at overføre et restbeløb til næste måned. Under "Systemindstillinger" i rubrikken "Økonomi" kan du vælge denne funktion til og fra. Siger du ja, vil Boligflow automatisk overføre restbeløbene, på dine lejeres opkrævninger, til næste måned.

Få en guide til denne funktion i vores FAQ her

Overfør automatisk restbeløb.png

Restancelisten

For at give dig et endnu bedre overblik i Boligflow, kan du nu se alle de opkrævninger, der kræver en handling, i restancelisten. Det indebærer forfaldne opkrævninger, samt overbetalte og underbetalte.

Bogføring

Vi bogfører ikke overførsel af restbeløb, som vi gjorde med udligninger. Derfor bruges kontoen "Udestående" ikke længere.

Al historik er selvfølgelig gemt, så du har mulighed for at matche det op mod dit bogføringssystem.

Redigering af lejekontrakt

Sommetider er det nødvendigt at redigere i en lejekontrakt, som allerede er blevet oprettet i Boligflow. Det har altid været en mulighed på lejemålet, under fanen "Avanceret", men nu har vi gjort dette endnu bedre.

Du har flere muligheder under redigering af lejekontrakt, deriblandt om du ønsker at bruge lejemålet til erhverv, hvilket opkrævningsinterval du vil bruge, samt en masse valgmuligheder under "Regulering" som også blev nævnt tidligere i blogindlægget.

Rediger lejekontrakt.png

Nyt design til e-mails

Når Boligflow udsender mails til dine lejere, gør vi det altid fra Boligflows egen mail, men nu har vi påført virksomhedens navn, samt tilføjet flere informationer i mailen, som kan være gavnlige for lejeren.

Kommer snart: Lejerkommunikation

Vi glæder os allerede så meget til at lancere denne feature, at vi slet ikke kan vente med at fortælle jer om det. Vi er i fuld gang med forberedelsesarbejdet og ser frem til snart at lancere og fortælle jer endnu mere om vores lejerkommunikation i nærmeste fremtid.

Vil du høre mere om Boligflow?