Tilbage til oversigt

Er din lejer registreret i RKI?

Du kender det måske godt, du har en dårlig mavefornemmelse omkring din nye lejer, men du har ikke rigtig noget at hænge det op på?

#rki
#lejekontrakt
#dårlig-lejer

Hver gang du giver lejere nøglen til én af dine lejligheder, repræsenterer det din tillid til at de vil behandle en lejlighed til mange hundrede tusinde kroner pænt, overholde jeres aftaler og flytte fra den i god ro og orden når den tid kommer. Desværre lever lejerne ikke altid op til den tillid.

Vi udlejer ejendomme i investerings- og forretningsøjemed, det er en forretning og hvis der er noget der er ødelæggende for en forretning så er det dårlige kunder. Derfor har vi gjort det nemt at få et lille kig ind i lejernes betalingsvillighed og fortid. For er lejer ‘dårlig betaler’ - som RKI-registreret selv omtaler de registrerede danskere - sparer du dig selv for både udgifter og bøvl ved at prioritere en anden lejer.

Så længe der ikke er indgået en endelig lejeaftale, kan du som udlejer nemlig selv vælge, hvem du vil udleje til. Derfor er det også vigtigt at du foretager opslaget i RKI-registreret inden lejekontrakten bliver underskrevet. Når først lejekontrakten er underskrevet, er den gældende, og herefter vil du ikke kunne annullere kontrakten eller opsige lejer, selvom du finder ud af at vedkommende er registret i RKI. Det er ikke en gyldig grund for at kunne opsige lejemålet.

De store administrationsselskaber har aftaler med Experian, så de kan slå lejerne op direkte i registreret. Det koster mange tusinde kroner hver måned og kræver en del volumen for at kunne betale sig – men med Boligflow får du selv samme mulighed, uanset antal lejemål og uden faste, månedlige omkostninger. Det er vi stolte over at kunne tilbyde, og vi håber, du bliver glad for det.

Desto flere opslag vi laver, jo billigere styk-pris kan vi nemlig forhandle hjem. Så hjælp os med at få flere med på rejsen, så sikrer vi flere funktioner og lavere priser på blandt andet RKI-opslag.
 

Integreret del af Boligflow

På et eller andet tidspunkt vil man som udlejer opleve konsekvensen af en dårlig lejer – det prøver vi med RKI-opslaget at udskyde længst muligt. Det er derfor at vi har gjort det let at slå op i RKI under indflytningsflowet.

Som en del af oprettelse af lejekontrakten har du mulighed for at foretage et opslag i RKI-registeret, hvis du har lejers cpr-nummer tilrådighed. I stedet for at binde sig til store aftaler, kan du nøjes med at betale 25kr pr. opslag – vi tilføjer det blot den næste regning, dét er nemt og stiller dig bedre!

Tommy Frøkjær

Skrevet af

Tommy Frøkjær
Medstifter, boligflow.dk