Tilbage til oversigt

Software skal gøre arbejdet: Aalborg-firma vil nytænke ejendomsadministration

Aalborg-firmaet Boligflow er i fuld gang med at modernisere markedet for ejendomsadministration. På deres iværksætterrejse har de fundet århusianske Wise Home, som har samme mål med forbrugsregnskaber.

#wisehome
#integration
#forbrugsregnskaber

Aalborg-firmaet Boligflow er i fuld gang med at modernisere markedet for ejendomsadministration. På deres iværksætterrejse har de fundet århusianske Wise Home, som har samme mål med forbrugsregnskaber. Sammen vil de nu lade computere gøre arbejdet, og frigøre mere tid til udlejer og mindske fejl i lejeforholdet, og derved skabe værdi for forholdet mellem lejer og udlejer.

Hver måned betaler knap 1 million lejere et månedligt aconto varme- og vandforbrug. Når det skal reguleres én gang årligt, lægger det en massiv belastning på bl.a. udlejere, som skal flytte oplysninger på tværs af systemer. Hertil kommer risikoen for fejl, da det gøres manuelt.

De nye forbrugsmålere, vil i stedet automatisk kunne sende den nødvendige til data til et ejendomsadministrationssystem, der herefter selv generer et forbrugsregnskab med efterfølgende opkrævning/tilbagebetaling og regulering.

"Vi er meget stolte af at være blevet en del af Wise Home. Hos dem oplever vi den samme tilgang til automatisering og effektivisering, som der ligger til grund for vores arbejde med Boligflow. I vores arbejde med at gøre det let og overskueligt at administrere udlejningsejendomme, er det en stor administrativ byrde, som vi nu kan flytte fra udlejernes skuldre" siger Tommy Frøkjær fra Boligflow.
 

Ejendomsadministration skal være for alle

I efteråret 2019 stiftede Tommy Frøkjær virksomheden Boligflow sammen med Ulrik Hansen. Tommy har igennem de sidste år investeret i forskellige ejendomme rundt omkring i landet, men samtidig også oplevet, at ejendomsadministration var ressourcekrævende med de værktøjer, som på daværende tidspunkt var på markedet.

Med sine egne ideer og indsigt i automatisering og digitalisering, gik han sammen med Ulrik Hansen, som er virksomhedens udvikler og tekniske ekspert.

"Der er et enormt potentiale i at automatiske ejendomsadministration, og kun overlade de ting til udlejer, som er nødvendigt. Hvorfor ikke lade teknologien udføre alt rugbrødsarbejdet, når det rent teknologisk kan lade sig gøre?" siger Ulrik Hansen, medejer af Boligflow.

I stedet for udelukkende at gå efter de helt store fisk på markedet, har Boligflow også valgt at fokusere på ejendomsinvestorer med mindre ejendomsporteføljer. Ved at give dem et datadrevent administrationssystem, mindsker udlejer faldgruberne ved at skulle bære unødvendige mange kasketter selv.

De større ejendomsselskaber får mulighed for at effektivisere og samle deres nuværende forretning på én platform, og med integrationen fra Wise Home bliver det kun forstærket.

Boligflow har været online siden foråret 2020, og har allerede en god portion brugere på systemet og flere på venteliste.

"Jeg er virkelig imponeret over den modtagelse som vi har fået blandt de danske ejendomsudlejere, de er meget klar på at tage ny teknologi til sig og samtidig oplever vi at hver glad kunde resulterer i to nye – det netværk de har på tværs, har vist sig at være en stor hjælp til at få budskabet ud" siger Tommy Frøkjær.
 

Når to digitale systemer mødes

Det var netop i denne online medvind og omtalen af Boligflow, at Wise Home og Boligflow fik øjnene op for hinanden. Ligesom så mange andre får udvidet deres netværk igennem LinkedIn, så var det også her Per og Tommy tog kontakt til hinanden.

"Vi havde ikke oprindelig tænkt i de baner, da vores ejerkreds primært består af udlejningsvirksomheder. Men da jeg mødtes med Boligflow i Aalborg, gav det bare rigtig god mening. Vi har i begge virksomheder et fælles drive for at strømline processer og gøre det let og kosteffektivt at drive udlejningsejendomme. Og hvor de fleste medarbejdere i Wise Home kommer med 10 års brancheerfaring, så har Boligflow 15 års erfaring med softwareudvikling." siger Per Holst, oprindelig stifter af Wise Home.
 

Færre fejl og mindre manuelt arbejde

Før i tiden har lignende proces været langt mere analog og manuel. Målerne har krævet en manuel aflæsning, herefter en indberetning fra aflæsningsfirmaet og til sidst korrespondancer og manuelle registreringer på, hvordan reguleringerne skulle foretages.

Det vil de to virksomheder nu gøre op med, når Wise Homes installatører kører rundt i hele landet og installerer de intelligente målere. Herefter gør målerne resten af arbejdet selv, og vil sende forbrugsdataen videre til Boligflow, som samler dataen med den øvrige administration. Herefter kan der automatisk ske opkrævning eller tilbagebetaling, og dernæst regulering af den fremtidige opkrævning.

"På den her måde fjerner vi 10 ud af 11 arbejdsgange for udlejer, og udlejer får tid til det han synes er sjovt – nemlig at koncentrere sig om at få sin virksomhed til at vækste" siger Tommy fra Boligflow.

Ambitionerne er store hos de to virksomheder, som forventer at kunne varetage 500.000 lejemål med deres nye tiltag.

Tommy Frøkjær

Skrevet af

Tommy Frøkjær
Medstifter, boligflow.dk